att resa podden ecuador

Att resa-podden (om att uppleva världen)


Att resa - podden om att uppleva världen, satte vi som vision när vår podcast om resor lanserades i slutet av 2015. Sedan dess har vi rest till destinationer i Asien, USA, Karibien, Afrika och förstås Europa liksom till guldkorn runt om i Sverige - och delat med oss av resorna i ett hundratal avsnitt. Våra ledord är Information, Inspiration och Destination och för att nå ut med dessa till tusentals lyssnare varje vecka på ett tydligt sätt håller vi i varje avsnitt ett tydligt tema. Vi vill att du som lyssnar ska kunna plocka guldkornen och välja ett avsnitt som intresserar dig. Vi vill också att du ska bli underhållen och lära känna oss och vårt resande och lockas till lyssning av varje avsnitt. Att resa-podden är en personlig podcast där informationen, inspirationen och destinationerna berättas om på ett engagerat och personligt sätt, utan att tappa objektivitet och kunskap. Research är viktigt för oss - liksom tydliga egna åsikter oavsett om de är blomstrande positiva eller mindre smickrande. 


Vi som ligger bakom podden är båda resebloggare, med över 10 år (vardera) av innehållsskapande bakom oss. Vi, alltså Annika Myhre på Resfredag och Lisa Fahlåker på Let's Go Explore - möttes för första gången genom våra respektive bloggar för närmare 10 år sedan och förenas i kärleken till resor, liknande värderingar och familjesituation med tre barn var i liknande ålder samt ett aldrig sinande intresse för att prata om och analysera resor, resande och resmål. 


Till vår stora glädje har många intressanta och kunniga resenärer bidragit till intressanta avsnitt genom gästspel, allt från resebloggare till experter som exempelvis Per J Andersson, Aron Andersson, Lovisa Lofsan Sandström med flera. Samarbeten gör vi gärna - om det är företag och destinationer vi gillar och är intresserade av. Vi har samarbetat med ett flertal av Sveriges främsta aktörer inom resebranschen och har även medverkat vid ett flertal tillfällen som reseexperter i radio och TV. 


Vill du komma i kontakt med oss? Lämna en kommentar i bloggen eller maila oss på hej@attresapodden.se

Let's Go Explore - Lisa Fahlåker

Hemma: Nacka

Nästan hemma: Åre (och Dalarna)

Åker gärna tillbaka till: Asien

Åker inte tillbaka till: 

Topp 3 resmål: New York, Ecuador, Jordanien

Absoluta resedröm: Machu Pichu

Favoritavsnitt av podden: Att resa och räkna länder

Resfredag  - Annika Myhre

Hemma: Nynäshamn

Nästan hemma: Karlskrona (och Koh Lanta)

Åker gärna tillbaka till: Storbritannien

Åker inte tillbaka till: Egypten

Topp 3 resmål: Sverige, Skottland, Thailand

Absoluta resedröm: Pagatonien + Antarktis

Favoritavsnitt av podden: Att resa genom Nya Zeeland till fots (med Helena Olmås)

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]