109: Att resa till Khao Lak eller Koh Lanta

Thailand, ah älskade Thailand! Vår, och väldigt många svenskars, stora favorit är det onekligen. Av alla ställen i Thailand finns ett flertal destinationer som sticker ut som allra mest populära och välbesökta och inte minst Khao Lak och Koh Lanta. I detta avsnitt ger vi oss på en jämförelse av Khao Lak och Koh Lanta, och pratar om dess likheter och olikheter. Är Koh Lanta eller Khao Lak bäst? Vad får man på de olika ställen, vilken känsla och typ av semester bjuder dessa olika områden på? Det reder vi ut genom kategorier som resan och transporterna, stränderna och strandlivet, hotellen, naturen och utflykterna – och mer. Kan ens en vinnare utses?
Vi pratar förstås också om destinationerna i sig med information, tips och inspiration.

Vem längtar efter en resa till Thailand och kanske Koh Lanta eller Khao lak? Absolut vi!

Koh Lanta

Koh lanta är en ö, eller snarare en ögrupp, strax söder om Krabi med en helt fantastisk skärgård. På den 3 mil långa och 6 kilometer breda ön ligger ett pärlband av stränder som alla andas lugn och är oerhört familjevänliga. Utflykter med båt till närliggande öar är en annan lika lättillgänglig som underbar aktivitet i Koh Lanta-området.

Khao Lak

Khao lak är ett område på fastlandet, just norr om Phuket. Det sträcker sig längs havsbandet i runt 35 kilometer, och ljuvliga stränder ligger på rad. Det är ett välmående distrikt med mycket turister och ett flertal större lyxiga hotell blandat med områden av enklare karaktär. Naturen är vacker, antalet utflykter många och varierande, klientelet blandat men känslan av barnfamiljs-mecka påtagligt.

Mer läsning om Khao Lak och Koh Lanta:

Khao laks bästa stränder
Att göra på Koh Lanta

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]