006 – Att resa till alper och fjäll

Nypistad manchester och lockande pudersnö – i dag pratar vi mer om att resa till alper och fjäll. Med oss i hemmastudion har vi skidexperten och träningsbloggaren Sofia Bursjöö.

Vart ska man åka, hur ska man åka och varför ska man åka till alper och fjäll? Den magiska stämningen med nyfallen snö och minusgrader undkommer ingen, vare sig man är frälst av utförsbackar (Lisa och Sofia) eller håller sig till varm choklad och längdskidspår (Annika).

Länktips:

Missa inte Sofias blogg Upp och Hoppa där ni hittar massor av inspirerande och matnyttiga inlägg om att åka skidor, inte minst kan vi rekommendera läsning om att lära barn åka skidor här.

Lisa skriver mer om sina skidresor här: Hochgurgl/Obergurgl / Val Gardena / Zell am See / Reseinspo: De österrikiska, franska och italienska alperna / 6 misstag att undvika vid alpresa /

Här skriver Annika om sina jular i Sälen.


Avsnittet presenteras i samarbete med SnowTrex.

9 reaktioner till “006 – Att resa till alper och fjäll”

 1. Så himla härligt och inspirerande! Nu är jag jag ännu mer sugen på att åka tillbaka till Italien. Har varit inne på att testa Österrike för att jag fått för mig att det kanske är barnvänligare, men nej. Det är nog faktiskt Italien som lockar mest!

  1. Vad kul att du blir inspirerad Karolina – hoppas att du får till den där Italien-snart! Ha en fin dag hälsar Annika och Lisa

 2. Hej! Har aldrig åkt skidor i Alperna, men skulle gärna vilja. Vad rekommenderar ni för ställe för den med tight budget och ganska små barn?

  1. Hej Annelie!
   Ja det är en bra fråga, jag har inte haft med barnen i alperna ännu. Jag skulle kolla efter hotell med halvpension där barnen äter billigt och kan plocka det de vill ha från buffé eller så (så slipper man extra matinköp liksom).
   Sedan är ju prisläget i länderna lite olika – ta inte Schweiz som är betydligt dyrare. Italien och kanske framför allt Österrike känns vettigare. Många ställen specialiserar sig på barn. Kolla lite fler tips i det här inlägget; http://livetfrandenljusasidan.se/2015/12/01/reseinspo-3-familjevanliga-resor-att-gora-i-vinter-pa-prisvart-satt/
   Åker ni på senvintern är medhavd mat i backen en hit också – härligt i solen!
   Lycka till, hoppas ni kommer iväg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *