016: Att resa till Stockholm

”Mälarens drottning”, ”Nordens Venedig” och ”The capital of Scandinavia” – kärt barn har många namn. I veckans avsnitt fokuserar vi på Stockholm i våra hjärtan.

Annika har spenderat veckan tillsammans med ett stort antal resebloggare från hela världen som öste beröm över vår vackra huvudstad. Och visst kan Stockholm lätt knipa titeln som världens vackraste huvudstad? I det här avsnittet berättar vi mer om våra egna smultronställen i staden samlade under teman som Promenadvänligt/insupa atmosfär, Mat, Utsikt och Kultur.

Länkar från dagens avsnitt:

Lisa/Let’s Go Explore: Fotografiska (utställningen Ikoner) / Lilla Ego / Årstaviken / Himlen / Stockholm

Annika/Resfredag: Staycation i Stockholm / Lydmar Hotel med fokus på konsten

 

13 reaktioner till “016: Att resa till Stockholm”

 1. Fab, nu är jag ännu lite mer kär i min egen stad och efter 8 timmar i en stol (flygplatsstol 4 h pga tre timmar sent plan, flygplansstol 2 timmar och 2 timmar flygbusstol). Jag var mer än måttligt glad över att komma till min egen stad och mitt eviga sittande blev lite lättare av detta avsnitt. Skulle dock kunna lyssna på er i timmar så avsnitten får gärna vara längre <3

  1. Men så himla härligt att höra att det boostade din Stockholmskärlek!
   Haha, så du tycker de ska vara längre? Hm, ett annat alternativ är ju oftare… det finns så många olika saker vi vill prata om.

 2. Hej Ligger här med på St. Martin!!! med en fötterna i puder vit sand, tittar ut över ett turkost blått vatten. Med ett leende på läpparna med er i mina öron. Gillar hur ni gör er podd till en härlig upplevelse. Kommer garanterat att pröva era tips om Stockholm om ett par veckor när jag ska upp till stan för att springa midnattsloppet. Fortsätt att göra det ni gör!!! att resa är att leva och behöver inte vara dyrt eller svårt. Kram Tina

  1. TACK för otroligt fina ord Tina – det värmer lika gott som det turkosa vattnet och solen på St. Martin! Du har så väldigt rätt i att resor varken behöver vara dyrt eller svårt…

   Ha en fin dag, och lycka till på Midnattsloppet!

  1. Tack för att du lyssnar! Ja, Vinterviken är fantastiskt – tänk vilken ynnest att få kalla det för dina hoods!

 3. Att ta hemma titeln ”Världens vackraste huvudstad” är ingen liten grej… det var ingen liten grej heller att plundra Paris och London, och det gjorde vikingarna flera gånger. Så, yeah, Stockholm for the win! 🙂

 4. Mysigt avsnitt.
  Min pappa var kompis med sonen till en av fångvaktarna på Långholmen som liten så de brukade gå ner och prata med de intagna, fråga vad de satt inne för och spela coola som de små tioåringar de var, hihi.
  Mälarpaviljongen ligger längs Norr Mälarstand, inte Söder förresten. Förr gick det båt mellan dem. Den kunde gott få komma tillbaka tycker jag.

  Instämmer helt i saluhallar, Vasa och båtturer som måsten tillsammans med en tur med blå linjen ner i berget som jag alltid rekommenderar utländska bekanta. Till sist, ett besök i Stadshuset, inklusive tornet sommartid. Där kan vi snacka fantastisk utsikt över Gamla stan och Riddarholmen förutom arkitekturen i sig och Nobelanknytningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *