001 – Att Resa

Välkomna till det allra första avsnittet av Att resa-podden om att uppleva världen. Här får ni veta lite mer om personerna bakom ljudfilerna, bakgrunden till att vi startade podden – och vilka olika kategorier av resenärer vi är. Eller ja, skulle vilja vara.

Vi, det är alltså Annika som ni hittar på resebloggen resfredag.se, och Lisa som bloggar på letsgoexplore.se (tidigare livetfrandenljusasidan.se).

I vårt premiäravsnitt pratar vi närmare om begreppet resa och vad det innebär för oss. Vi pratar också om några olika kategorier av resenärer. Vad innebär de och vilken typ av resor och resenärer hamnar i respektive kategori? Vi pratar också om hur vi anser oss höra hemma inom olika kategorier – vilket förhoppningsvis ger dig en liten känsla av vilken typ av resenärer vi är och vad det kan tänkas innebära för kommande poddavsnitt. Vi hoppas även på att du som lyssnar får dig en och annan tankeställare om vilken kategori av resenär du anser dig tillhöra. Kanske saknar du rent av din kategori?

Vi hoppas att du gillar vårt första avsnitt och får mersmak på mer. Nästa avsnitt är redan på gång, då pratar vi om det högaktuella ämnet att ”Att Resa under julen”.

Lämna gärna en kommentar och/eller maila oss på hej @ attresapodden.se. Vi uppskattar såklart all typ av feedback, frågor och kontakt från er lyssnare. Vi finns också på Instagram under @livetfrandenljusasidan.se och @resfredag samt på Twitter under @lifeoflisaf och @resfredag.

Och sist men inte minst, ett stort tack till världens bästa Pernilla Förnes som har gjort vår snygga logga!

Länkar från dagens avsnitt:

Helena Olmås är äventyrstjejen som vandrar leden Te Araroa – från Nya Zeelands norra spets och hela vägen ner till sydspetsen. Här hittar ni Helenas reseblogg: New Zeeland by Helena – 3000 km on foot against cancer. Vill du läsa om Helenas tankar inför resan kan du göra det i en intervju på Resfredag.

Paret Peter och Helena Bergström har precis kommit hem från ett års resa genom Europa med husbil. På deras reseblogg kan du läsa mer om deras inspirerande äventyr: FreedomTravel.

Jonna Jinton valde lugnet i Grundtjärn i stället för backpackerresan jorden runt. Läs Jonnas blogg och njut av hennes fantastiskt vackra fotografier:  Jonna Jinton.

Vill du läsa mer om Vings semesterrapport kan du göra det på våra bloggar: Vings semesterrapport 2015 och Semesterspaningen – Resan som livsstilsförbättring (Vings semesterrapport 2015).

Sugen på glamping? Läs mer om Cecilia Blankens upplevelser av glamping i USA.


I samarbete med Universal Sony Pictures.

 

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]