trendigt_2016

004 – Att resa trendigt 2016

2016 ligger framför oss, redo att fyllas av fantastiska resor till när och fjärran. I det här avsnittet pratar vi om vilka resmål inom kategorierna ”Sol”, ”Weekend” och ”Upplevelser” vi tror kommer att trenda under 2016. Vi pratar också mer om begreppet trend – och ger även en snabb återblick över våra bästa resor under 2015.

Eftersom det är en personlig podcast utgår vi som vanligt från personliga reflektioner – men vi som alla andra influeras självklart av diverse topplistor. En liten teaser: vi tror att svenskarna mer och mer spanar på vad som finns runt knuten – och att de kanske, kanske även vågar att prova på något alternativ till Thailand.

Är du intresserad av att läsa mer om hur svenskarna reste 2015 kan ni även läsa det här pressmeddelandet från Travellink: Spanien och östra Europa – Hit reste vi 2015.

Länkar från dagens avsnitt:

Lisa/Let’s Go Explore: Island / Santorini / Sri Lanka / Färöarna och Svalbard

Annika/Resfredag: Cornwall / Polen / Taiwan / Toscana

Resetrender – En studie om skapandet av resetrender ur företagsperspektiv (författare Jessica Clavijo Retamales och Mira Rofail)


Avsnittet presenteras i samarbete med Travellink.

 1. Kanonlyssning!
  Ja det där med Kuba är nog nu eller aldrig. 🙁 Taiwan har ett par av mina kollegor varit i och älskar det. Det närmaste jag kommit är de fantastiska teerna därifrån på underbara restaurangen Kin Long i Malmö men jag skulle gärna dricka dem på plats.
  Cornwall…bäst på vintern, maj och september. Hyra bil är däremot inget måste även om det gör att man hinner se mycket mer på kort tid.
  Älskar polsk mat själv. Bigos lagar jag hemma som långkok med vin och svamp och en bra kabanoss.

  1. Tack för din fina kommentar! Lisa har faktiskt precis bokat en resa till Cornwall nu i vår, hon får gå in och kika på inspiration hos dig – vet att du älskar Cornwall.

   Bigos, det var så pirogerna hette såklart. Och te i Taiwan, det låter som något du ska satsa på. Vi åkte upp till tehusen uppe vid Maokong, det var en väldigt fin upplevelse att dricka te med utsikt över hela Taipei.

 2. Hej! Vilken bra podd ni har. Jag har verkligen längtat efter en resepodd, och emellanåt har jag tänkt starta en själv men aldrig kommit så långt. Så glad att ni gjort det istället. Senaste avsnittet var intressant och gav massa resinspiration. Till helgen blir det Polen och till sommaren förhoppningsvis Island eller Kroatien. 🙂 Med vänlig hälsning, Annelie

  1. Hej Anneli, vad glada vi blir för fin respons. Vi har också saknat en resepodd och bestämde oss för att ta saken i egna händer! 🙂

   Polen till helgen, vad kul! Hoppas att du får en jättefin resa. Kanske kan du till och med tipsa Lisa om några bra restauranger, det är inte min (Annikas) starka sida – haha!

   Island eller Kroatien låter som utmärkta planer inför sommaren. Tack åter igen för fin kommentar, vi blir så glada för feedback. Ha en fin dag!

 3. Hej! Kul att lyssna på er podd. Följer er oxså på Bloglovin.Här är min reselista 2016.
  Har précis kommit hem från en kryssning I Karibien., en underbar resa.
  På påsklovet blir det Prag på en mor_dotter ( vuxna döttrar )resa . Senare I vår blir det Köln för att se handboll , final4
  Med vänliga hälsningar Helene

  1. Hej Helene, vad glada vi blir att du lyssnar på oss! Det låter som att du har ett väldigt spännande 2016 framför dig. Du är helt rätt ute med kryssning i Karibien då med andra ord, det verkar som att du, liksom jag och Lisa, verkar jättenöjd med upplägget? Prag skulle jag gärna återvända till, det var länge sedan jag var där. Och vad kul att se handbollsfinalen på plats i Köln!

   Tack för din kommentar, hoppas att du fortsätter gilla det vi gör. Ha en bra dag! /Hälsar Annika från Kambodja

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]