weekend

009: Att resa på weekend

I takt med att vårkänslorna spirar i Sverige ökar också intresset för att boka en weekendresa. I dagens avsnitt pratar vi mer om varför vi tycker weekendresor är extra härliga och vi tipsar också om specifika weekendresmål.

Vi pratar om de fem ”klassiska klassikerna”, fem ”nya klassiker”, fem billiga weekendresmål och slutligen fem weekendresmål som vi är extra nyfikna på. Veckans lista består av några allmänna tips för en lyckad weekend. Trevlig lyssning!

Länkar från dagens avsnitt:

Här listar Annika/Resfredag sina inlägg inom kategorin weekendresor.

Lisa/Livet från den ljusa sidan: Reykjavik / London / New York / NicePalma / IstanbulBarcelona / Köpenhamn


Avsnittet presenteras i samarbete med Travellink som har en utmärkt sajt för weekendresor under adressen www.travellink.se/weekend. Där hittar ni de billigaste weekendresmålen just nu.

 1. Dublin och Berlin är två weekendstäder som står på min önskelista. Jag är lite nyfiken på sponsorer. Kontaktar ni själva sponsorer eller hör dem av sig till er?

  1. Hej Minett! Dublin och Berlin är fina grejer, hoppas att du kommer dit snart! Vad gäller sponsorer har både jag och Lisa hunnit bygga upp ett bra nätverk i resebranschen efter att ha bloggat om resor under flera år – så intresset för varandra (poddare och sponsorer) är ömsesidigt. 🙂

 2. Åh så sugen man blir! Dock inte på Köpenhamn haha. För mig är det inte en billig stad. Äta ute på lunchen gör vi rätt sällan för personalmatsalen är mycket billigare än till och med vissa smörgåsställen här nere i turistkvarteren. Det är kul för en Öresundspendlare att höra hur exotiskt ni tycker det är att åka över bron. Själv tycker jag att redan Malmö är betydligt mer kontinentalt än övriga Sverige. Nu irriteras man hejdlöst på de två ID-kontrollerna på väg hem varje kväll. Hör av er nästa gång ni är här nere!

  Bigos är surkålsgrytan med rödvin och kabanoss. Underbar rätt som jag gör som långkok och serverar dagen efter (pirogerna heter nog bara pierogi tror jag). Golonka (fläsklägg) med senap är en annan favorit i Polen så ja, njuta kan man av mer än vyer i Krakow.

  Jag älskar också Barcelona m.m. men mina tips som inte nämndes får bli:

  Verona med Julias balkong (i kvarter perfekta för romantiska promenader), romerska Arena och rolig mat och shopping.

  München med otroliga Deutsches Museum med gruva i källarvåningen, konst, vackra residenset, ölkulturen…I närheten, lätt att nå ligger också helt underskattade Nürnberg med Dürers hus, borg med svenskminnen, enorm julmarknad…

  Edinburgh. Hur mycket sevärt som helst, vacker utsikt, musikpubar…

  Wien. Här kan man snacka cafékultur och vackra byggnader överallt. Detsamma i Salzburg förövrigt.

  Jag får nog göra ett inlägg om brittiska weekendresor. 😀

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]