014: Att resa i sommar-Sverige

Behövs det verkligen en utlandsresa för att semesterkänslan ska infinna sig? Nej, när Sverige visar sig från sin bästa sida finns det faktiskt ingen som helst anledning att lämna landet.

I dagens avsnitt berättar Annika och Lisa mer om sina sommarfavoriter i Sverige. Annikas hjärta klappar som hårdast för hemstaden Karlskrona och Lisa hittar lugnet hemma i Dalarna. Vi konstaterar också att det finns två typer av människor: de som älskar sjöar och de som älskar havet. Vilken typ är du?

Länkar från dagens avsnitt:

Här kan ni läsa mer om Sommarkortet i Blekinge och Barnens roliga Karlskrona.

Annika om sommarfavoriterna: Sturkö / Karlskrona / Stockholm / Varberg

Lisa om sommarfavoriterna: Dalarna / Halmstad / Hestra-Isaberg /  Sverige / Mina svenska smultronställen


Inlägget presenteras i samarbete med Visit Karlskrona.

  1. Ja Lisa, det blir bakläxa. Karlskrona är ju ett världsarv! 😀 Dit måste du verklIgen. Jag har ingen anknytning dit men skulle lätt kunna bo där (fast Dalarna är också härligt). Det är den där marina stämningen och pampigheten blandat med småstadskänsla som är så unik.
    Kalmar däremot har jag mina anor från med familjer som sedan tagit sig norrut längs ostkusten till Västervik, Linköping och så Stockholm. Som liten i Västervik åkte vi ett par gånger på skolresa till Kalmar för att upptäcka södra länsdelarna. Apropå detta så får mitt tips bli just Västervik som alltid är med och slåss om sommarstadstiteln med sin visfestival och skärgård. Roligt att någon nämnde Aneby för i närheten ligger en annan favorit – den prisbelönta trästaden Eksjö med sina djupa skogar, Mitt emellan Västervik och Eksjö breder hela Astrid Lindgrens landskap ut sig. Sommarsverige.

    1. Haha, ja det får jag verkligen! Jag har ju inte fattat det riktigt innan – men Annika har ju tydligt lärt mig nu, och inspirerat. I sommar?! tänker jag.

      Tack för en härlig kommentar! /Lisa

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]