att resa hållbart

030: Att resa hållbart

I samarbete med Sisco Via.

Vad innebär det att resa hållbart, hur går egentligen debatten och vad tänker vi själva om ämnet? I dagens avsnitt behandlar vi några inte helt lätta frågor om hållbart resande.

Hur påverkas klimatet av våra resor, hur påverkas personerna, djuren och naturen dit vi reser och finns det några länder som satsar mer på hållbart resande än andra? Det är några av frågorna vi ställer oss i dagens avsnitt. Vi gästas även av Tove Ahlström som dagligen arbetar med hållbarhetsfrågor och är utbildad climate leader av Al Gore. Trevlig lyssning!


Dagens avsnitt sponsras av Sisco Via som är en söktjänst där resenärer som vill resa hållbart och medvetet kan hitta tips och inspiration hos researrangörer som erbjuder hållbara resor.

 1. Äntligen tog ni upp detta viktiga ämne. 🙂
  Eftersom det pratades om att även resa på hemmaplan så kom ihåg vår egen märkning Naturens bästa.

  Jag tror att vi måste sluta se resandet som en rättighet. Det vi gör i den rika världen gör övriga självklart så fort de kan. Vi måste se resandet som ett privilegium och ett sätt att sprida kunskap mellan länder.

  Man måste ställa krav på sig och sitt kunnande även med resor. Du klarar numera inte ens körkortet om du inte kan det här med eco driving. För flyg blir det än värre eftersom utsläppen påverkar mer på hög höjd. Långresor på bara en helg borde förbjudas anser jag som gärna skulle se politiska incitament i form av extra ledighet till långsamt resande istället för det är ju oftast tidsbrist det handlar om.

  Som ett framtidshopp väntar jag på att Kinas initiativ till snabbtåg genom Ryssland ska bli av. Vilken grej!

  Jag som jobbar med miljödata slänger in en länk till en rapport om hållbara transporter i EU med data intill om man vill fördjupa sig:
  http://www.eea.europa.eu/highlights/term-2016-fundamental-changes-needed

  Tack för att djuren fick vara med också!

  1. Tack snälla för fin feedback, det uppskattats. Naturens bästa säger du, det hade jag faktiskt dålig koll på – måste genast kolla in. Och jaaa, ett snabbtåg vore något!
   /Annika

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]