038: Att resa till New York

att resa

New York, the City of Dreams, staden som aldrig sover, the lights will inspire you…

Lisa är just hemkommen från en New York-weekend – oklart vilken gång i ordningen – och med massor av energi från ”världens bästa stad” delar hon med sig av sina bästa tips till staden som hon tidigare bott i. En fullspäckad guide till New York med allt från information om olika stadsdelar till inspiration om New Yorks själ och tips om restauranger och sevärdheter med det lilla extra. Vill du inspireras inför din New York-resa eller förbereda dig för att planera den närmare så är det här avsnittet för dig.

Som en bonus ger vi också inspiration till hur man kan uppleva staden under lång tid med barn, utan att det kostar massor.

Lite New York-läsning hos Lisa är till exempel:
– Vilket område ska man bo i New York?
New Yorks bästa sevärdheter, 20 tips till New York
Shopping i New York


Avsnittet är sponsrat av KRY och MatHem.

 1. Kul att ni ägnade ett avsnitt åt New York, världens bästa stad! Tusen tack för att ni tipsar om min blogg också. 🙂

  Jag instämmer helt i att stämningen är det mest speciella med New York och att den mest genuina New York-upplevelsen är att ”bara uppleva”.

  Lite återkoppling och kompletterande information:

  Enligt de nya reglerna för ESTA som kom 2016 gäller detta (citat från amerikanska ambassadens webbplats):

  ”I fältet där ”Given Name”, eller tilltalsnamn efterfrågas, ska du i din ESTA-ansökan endast fylla i det namn som står först av dina förnamn i ditt pass, oavsett om detta är ditt tilltalsnamn eller ej.”

  När det gäller flygpriser så går det, enligt min erfarenhet, att ganska ofta hitta priser i 3 500-kronorsklassen och lägre, särskilt via olika kampanjer (t/r och direktflyg).

  Vad gäller Airbnb så är det tillåtet med korttidsuthyrning mindre än 30 dagar om värden/värdinnan bor kvar i lägenheten under tiden. Hyr man via Airbnb i Jersey City är det däremot tillåtet att hyra en hel lägenhet kortare tid än 30 dagar. Värt att tänka på, då man lätt kan ta sig dit via The Path (tar fem minuter från World Trade Center). Det är ofta lägre priser för boende där också.

  Angående shopping: Vill också rekommendera de outletbutiker (särskilt kring Union Square) som finns på Manhattan om man inte har tiden att åka utanför. Det finns en del tips och tricks för att fortfarande kunna shoppa prisvärt trots den höga dollarkursen. (Skrev om detta nyligen på min blogg.)

  Tack för ett mycket inspirerande avsnitt!

  PS. Ja, takbaren på Hotel Hugo är jag väldigt nyfiken på.

  1. Tack snälla för kompletterande information Anna, det uppskattas verkligen! Roligt att du gillade avsnittet, du är den främsta NY-experten jag känner! /Annika

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]