resa till edinburgh

079: Att resa till Skottland

att resa

Skottland är Annikas alternativa hemland och hon har tiotalet besök och sammantaget månader av tid upplevt landet. Lisa gjorde nyss sin första Skottlandsresa med fullt fokus på Edinburgh – och blev överförtjust.

I det här avsnittet djupdyker vi i Edinburgh med massor av tips om saker att se och uppleva i staden, med eller utan barn, och tar vi oss sedan vidare på roadtrip till Skottlands övriga delar. Räkna med maxad inspiration och information till vackra, mytomspunna Skottland med sina gröna vidder, många slott, söta små byar och… surfning. Trevlig lyssning!

Mer läsning hos Annika / Resfredag: Att resa till Skottland

Mer läsning hos Lisa / letsgoexplore.se: Edinburgh med barn


Avsnittet om att resa till Skottland sponsras av Hyrbilguiden.se

 1. Toppentips. Vill bara inflika om Edinburgh Castle att jag rekommenderar även förköp för den som vill slippa köa. Camera Obscura utanför fanns förresten åtminstone 1988 när jag var i Edinburgh första gången så nu blir jag nyfiken på hur länge det hållut igång. Lisa, se upp med att prata om de ”engelska husen” i Skottland. Man kan bli tillsagd för mindre, hehe.
  Kan säga att min mycket äldre dotter också hade blivit illamående nere i det gamla Edinburgha gränder. Det gäller nog att ha rätt sorts barn med på den spännande turen för den är inte för de mest inlevelsefulla.
  Turerna med minibuss heter Rabbies med ”a” (nationalskalden Robert Burns smeknamn) och är nog jättebra tror även jag. Till sist, Harris måste ha min drömstrand (Luskentyre) men det är tweed den är superkänd för. Strålande avsnitt, nu vill jag packa bums. 🙂

  1. Åh, att höra från dig att det är ett strålande avsnitt är det bästa betyget vi kan få. Tack! 🙂

   (Och ja, det där med ”engelska hus” är som att svära i kyrkan, men snart är hon indoktrinerad i skotska seder även Lisa, haha!)

   Fick förresten googla Luskentyre – WOW! Dit ska jag, punkt.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]