93: Att resa till många länder (och att räkna eller inte?)

Att räkna länder är inget ovanligt för den som älskar resor, och vi är (liksom många andra) en aning kluvna till det hela.

Visserligen lär vi själva räkna länder på ett eller annat sätt, med tanke på att vi i samband med vår resa till Ecuador konstaterade att vi då passerade nya tiotal båda två: 50 respektive 60.

I det här avsnittet pratar vi om kärleken till resor, att räkna eller inte räkna länder, och hur de ska räknas (om det nu nödvändigtvis ska göras). Har du verkligen varit i ett land om du bara spenderat några timmar i det? Hur resonerar vi kring länder som inte längre finns och hur många länder finns det egentligen? Som en bonus ställer vi samma fråga till den fantastiske fotografen Jimmy Nelson som nyligen var aktuell med utställningen Homage to Humanity på Fotografiska.

Bonus: Hur många länder har Jimmy Nelson varit i – om han ens räknar?

Utställningen Homage to Humanity har nu åkt vidare från Fotografiska, men vi vill verkligen tipsa om Jimmy Nelsons fantastiska fotografier av ursprungsbefolkningar runt om i världen. Utställningen utgår från Nelsons böcker, som bjuder på magiska foton på både människor och natur som berör.

Många av oss upplever en rotlöshet. Men få ägnar sitt liv åt att leta efter en plats att känna sig hemma på – och samtidigt kämpa för att allas våra rötter, mänsklighetens ursprung, inte ska utplånas. Men det gör Jimmy Nelson, som är lika mycket scenograf och regissör av fotografierna han tar i mötet av ursprungsbefolkningarna på sin resa utan slut.

Lisas inlägg om Jimmy Nelsons utställning; Jimmy Nelson på Fotografiska – en utställning du måste se och uppleva
Annikas inlägg om utställningen; Utställning på Fotografiska: Jimmy Nelson och Homage to Humanity

Så här resonerade Annika /Resfredag om att samla på länder för några år sedan. (Ledtråd till avsnittet om att resa till många länder och det där med att räkna eller inte räkna de länder man varit i. Man utvecklas och tänker om med åren…)

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]