95: Att resa med tåg i olika delar av världen

Är du nyfiken på spännande tågsträckor i världen? Vill du veta mer om rådande tågtrend, hur tågresandet har sett ut historiskt och vad vi tror om framtiden? I så fall är det här avsnittet av Att resa-podden helt rätt för dig. Temat är tåg rakt igenom – och som gäst har vi med oss Vagabonds redaktör Per J Andersson som är aktuell med boken ”Ta tåget”.

tågresor per j andersson

Du kan också räkna med inspiration om specifika tågsträckor i världen – från Europa, via Asien och länder som Indien, Vietnam och Sri Lanka, vidare till USA – där du exempelvis kan åka från kust till kust. Du får också höra mer om Transsibiriska, men givetvis också om tågresor i Norden och inte minst Sverige. Vi ger också allmänna packningstips för tåg.

För er som har missat det har vi också pratat om tågresor i ett tidigare avsnitt av Att resa-podden, då med Underbara Clara som gäst: Avsnitt 69: Att resa med tåg.

Trevlig lyssning!

Vill du ha mer tåginspiration? Spana in Vagabonds Tågbloggen men också Per J Anderssons bok Ta tåget!

 

  1. Kul att Aldous Huxley nämns. Hans barnbarn städade min mans kontor i tågstaden York. :))) Ta med mig på tåg- och båtturen till Japan! Skulle gärna se vulkanlandskapet i Kamtjatka när jag nu är i Vladivostok. Hänger ni med på det?
    Fler panoramavagnar till folket (fast det är svårt att fota i dem).

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]