Att resa till Karlstad

att resa

Vi väjer våra samarbeten med omsorg till Att resa-podden, och när det gäller destinationer så åker vi gärna och upplever ställen vi är nyfikna på och tror att har mer att erbjuda än vad vi känner till – och att uppleva det på ett sätt som tilltalar oss. När vi valde att jobba med Visit Karlstad och resa till Karlstad var det således med fokus på aktiviteter och god mat som vi gjorde det, och vi fick allt vi önskat oss och mer därtill.

Lyssna gärna på avsnittet om Att resa på soft adventures med fokus på Karlstad i synnerhet här:

Aktiva upplevelser i Karlstad

Våra aktiva upplevelser i Karlstad bestod av:

– En löptur i vackra stadsparken Mariebergsskogen, där motionsspår kantas av hög vass, mäktiga träd och Vänerns vatten.
– En cykeltur längs Klarälvsbanan, som är en cykelled som sträcker sig hela 210 kilometer på ett gammalt järnvägsspår genom fin natur.
– En kajakpaddling från Karlstad ut på Vänerns vatten och vidare in i Klarälven, genom spegelblankt vatten övervakade av en mäktig solnedgång – och med en bäver simmandes just framför kajerna. Se mer om turer och uthyrning hos Backwater.

Läs mer om att uppleva Karlstad – en aktiv destination – hos Lisa här eller Annika här. Där berättar vi mer både om dessa upplevelser och fler ställen och aktiviteter som kan tilltala den aktiva resenären.

resa till Karlstad

Bra restauranger i Karlstad

Karlstad har många bra restauranger och några sticker ut lite extra:

– Barón är en av Karlstads mest populära restauranger, och vi kan bara hålla med om restaurangens goda rykte. Det serveras grymt goda tapas, känns prisvärt och lokalen är hur maffig som helst – den gamla Wermlandsbanken gör sig utmärkt i restaurangtappning.
– Olssons bazar är stort, snyggt och har riktigt bra läge i Inre hamn. Menyn är diger och sommartid är uteserveringen utan tvekan stället att hänga på från eftermiddag till sen kväll.
– Happy Kitchen är stället för den som gillar riktigt bra sushi, och för den hälsomedvetna rekommenderas Zest.

resa till Karlstad
Snygga Baròn, Karlstad

Andra aktiviteter att göra i Karlstad

Karlstad har mycket att erbjuda inom många olika områden. I Annikas Svenska Pärlor om Karlstad kan ni läsa massor med detaljerade tips om saker att göra i staden. Rekommendationerna nedan är bara ett urval av allt staden har att erbjuda.

– Gå på museum; Värmlands museum, Brigadmuseum och Karlstadsrummet är alla intressanta att besöka.
– Djupdyk i akvarellkonstnären och författaren Lars Lerins verk med ett besök på hans permanenta utställning på Sandgrund eller besök gatukonstfestivalen Artscape.
– Besök mäktiga Wermland Opera, Gustaf Frödings minnesgård Alsters herrgård eller Karlstads fina domkyrka.

Att resa till Karlstad

Att resa till Karlstad – Sveriges 17:e största stad med drygt 60 000 invånare, är smidigt då tåget stannar mitt i stan och trafikeras av många linjer. I Karlstad kan man om somrarna låna en ”solacykel”  gratis vid bibliotekshuset eller ta sig runt med buss. Missa inte båtbussarna sommartid!

resa till Karlstad

Tack Karlstad för ett fint samarbete – vi är så nöjda med vår vistelse i er vackra och soliga stad!

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]