att resa till Madagaskar

Platser att besöka i Afrika som turist

Följande inlägg är en gästartikel/betalt samarbete med Hellotickets. 

Afrika är en växande favorit bland många turister. Oavsett om man tar motorcykeln genom dess vackra natur, slänger fram solstolen på Gran Canarias heta stränder eller undersöker historiska mysterier i Giza, så erbjuder Afrika en otrolig upplevelse. Besök länken för mer information om hur du kan boka resor och turer.

Hit åker tusentals människor varje år för att få chansen att bevittna kontinentens vackra landskap, historiska sevärdheter och möta människor med unika liv och erfarenheter. Afrika har inte bara naturliga under, utan många av kontinentens länder har trots sin mörka historia lyckats skapa inbjudande och intressanta platser. Från Egypten till Sydafrika – det finns mycket att se och göra i denna underbara kontinent.

Gizaplatån

Afrikas mest kända sevärdhet är definitivt pyramiderna. Dessa häpnadsväckande strukturer byggdes för tusentals år sedan och lockar än idag till sig besökare från hela världen. Hela gizaplatån är fylld av intressanta och svårförklarliga mysterier som fortsätter att förbrylla forskare. En tur i Cheopspyramiden sätter igång fantasin ordentligt – i vilket syfte byggdes detta stenmonster? Hur lyckades man skapa någonting så ingenjörsmässigt imponerande med primitiv teknologi? Var de verkligen begravningsmonument? Det finns mycket av vårt mänskliga förflutna som ännu är svårt att förklara.

Egyptiska museet

Om pyramiderna är vår tids mest kända världsunder, så hamnar det egyptiska museet i Kairo inte långt efter. Här hittar du världens största samling antikviteter och med tanke på att museet huvudsakligen består av föremål från tiden då det forntida Egypten var världens största civilisation, säger det en och annat om hur utvecklat detta samhälle faktiskt var. Här kan man spendera timmar utan att tröttna. För den historiskt intresserade rekommenderar vi att läsa på en hel del innan besöket för att få ut så mycket av det som möjligt. Mycket information går att hitta på plats, men ju mer man känner till om denna magiska tid i mänsklighetens historia, desto mer får man ut av upplevelsen.

Safari

Många åker till Afrika för att uppleva dess natur. Här hittar man djur, växter och landskap som inte finns någon annanstans i världen. Genom att boka någon av Afrikas många safariturer kan man på ett säkert sätt uppleva naturen närmare.  I norra Tanzania har du Serengetis nationalpark som är känt för sitt djurliv. Här kan du se giraffer, zebror, leoparder, strutsar, hyenor, lejon, noshörningar, flodhästar, vårtsvin, bufflar, elefanter och krokodiler. I Afrika finns det flera platser att njuta av safari. Tanzanias andra största nationalpark Ruaha ligger vid landet sydvästra kant och har Östafrikas största elefanthjordar. Och tänk att allt detta bara är inom ett land – Afrika har otroligt mycket att se när det kommer till djur och natur.

Victoriafallen

Niagarafallen kanske är mer kända, men Victoriafallen förtjänar minst lika mycket uppmärksamhet. De sträcker sig över gränsen mellan Zimbabwe och Zambia och är faktiskt nästan dubbelt så stora som Niagarafallen – åtminstone sett till bredd och djup. Tusentals turister åker varje år till Mosi Oa Tunya nationalpark för att uppleva detta naturliga under. Mosi Oa Tunya nationalpark har dock ganska kraftiga regnsäsonger, så vi rekommenderar att man åker dit under vårmånaderna om man vill se detta otroliga vattenfall.

Madagaskar

Räknas Madagaskar som Afrika? Ja, det tycker vi. Det är en plats utan like. Landskapet är mestadels fritt från mänsklig inblandning, vilket gör att man som turist kan uppleva platsens unika djur och växter i en naturlig miljö. Eftersom Madagaskar varit isolerat från resten av världen under tusentals år, har ön djurarter som inte går att hitta någon annanstans. Det är en magisk plats som förtjänar ett besök. Res till Isalo nationalpark och Tsingy de Bemarahas naturreservat för att uppleva denna extraordinära ö.


Inlägget ovan är en gästartikel/betalt samarbete med Hellotickets. Bilderna är tagna av Att resa-podden.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]