stuga i åre

Tips för att hyra stuga i Åre

Inlägg i betalt samarbete med Stugknuten.

Nu när restriktionerna äntligen har släppts bokas det på resor som aldrig förr, både när och fjärran. Begrepp som ”distansarbete” och ”hybridarbete” möjliggör och underlättar dessutom för både arbetstagare och egenföretagare att pussla ihop arbetsdagar med rekreation på annan plats. Många drömmer om att kunna varva jobb och fritid i vacker fjällmiljö. Norra Sverige var redan innan pandemin ett populärt resmål för resenärer som gillar aktiva dagar under alla delar av året – och nu googlas det som aldrig förr på möjlighet att hyra hus, lägenhet och stuga i Åre.

Hyr stuga, hus eller lägenhet direkt av ägarna via Stugknuten.se

Det finns en hel uppsjö av boendealternativ att hyra i Åre för dig som inte har möjlighet att ordna boende på annat sätt. Som exempel kan nämnas samlingssajten Stugknuten, som ger en bra översikt över ett antal stugor som finns att hyra. För att läsa mer om alternativen för stugor, hus och lägenheter, som du hyr direkt av ägarna, kan du läsa mer här.

Genom att ange specifika önskemål om vissa faciliteter kan du snabbt gallra fram alternativ som kan vara av extra intresse om du vill hyra boende i Åre. Under vintertid kan till exempel en öppen spis vara av intresse? Det går även att filtrera sökningen genom att ange önskat antal bäddar. När det sedan är dags för själva bokningsprocessen är det dags att kontakta ägaren av det aktuella objekten för att fortsätta dialogen samt eventuellt boka boendet du är intresserad av.

Observera att Stugknuten inte agerar uthyrare! Sajten tillhandahåller en annonseringstjänst samt förmedlar kontakten mellan användare som har registrerat sig för att hyra/hyra ut stugor, hus och lägenheter.

Tips på saker att se och göra under en vistelse i Åre

När du väl har bokat boende i Åre är det dags att planera aktiviteter i området! Det finns otaliga saker att se, göra och uppleva i Åre, och utbudet växer ständigt.

Åres vackra natur och omgivningar – skidor och vandring

Givetvis är det naturen i Åre med omnejd som drar allra mest. Öppna dörren på stugan och låt fjällvärlden möta dig! Åk skidor förstås, om årstiden är en då snön ligger gnistrande, utför eller på tur. Åres skidsystem klassas av många som Sveriges bästa.

Under sommar och höst är det istället med vandringsskor på som naturen bäst upplevs. Populära vandringar nära Åre är att gå runt eller upp på berget Totthummeln – en enkel tur som ger en riklig belöning i utsikt och känsla. Med fördel stannar du för fika med fantastisk vy vid Nalleklippan just i början av vandringen. Tuffare är att gå upp på Åreskutan – det finns flera leder upp på berget. Är det säsong kan du förstås göra turen enklare genom att åka kabinbana eller gondol upp på berget och bara göra den sista lilla stigningen till fots. Är vädret klart garanteras mäktiga vyer.

Här hittar du mer information om vandringar som utgår från Åre.

Utflykter med fokus natur – vattenfall, SUP, kajak och äventyrliga aktiviteter

Härliga utflykter med fokus på natur är att besöka något av vattenfallen i Åre, där Tännforsen och Ristafallet är allra häftigast. Med SUP eller kajak kan du uppleva vackra Åresjön, eller åka längre till populära Nulltjärn eller Ottsjön för vattenläge med vy. För den mer äventyrslystna rekommenderas zipline – Åres är en av Europas längsta, att utmana sig med tandemskärmflyg eller att ge sig utför Åres backar med moutainbike. Sommarhalvåret kryllar det av downhillåkare på berget.

Fler tips till Åre

Spa och restaurangliv i Åre

Livsnjutaren kan också få sitt i Åre. Det finns flera fina spaanläggningar, som på Copperhill och Holiday Club, och vill man ha omväxling till mysiga middagar hemma i stugan finns många högklassiga restauranger. Här kan du se tips på Åres bästa restauranger.

 


Inlägget är ett betalt samarbete med Stugknuten. Foto: Lisa Fahlåker och Annika Myhre.

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]