Mot Dresden: secondary cities och aktivt resande!

Samarbete med Tyska Turistbyrån och Dresden Marketing. 

Ni har vid flera tillfällen hört oss prata om så kallade secondary cities här i Att resa-podden. En av städerna vi har nämnt, och är väldigt nyfikna på, är Dresden söder om Berlin. Nu är det dags att åka dit för att se om platsen uppfyller våra förväntningar!

Inte ens två timmars tågresa från Berlins centralstation ligger Dresden belägen på båda sidor av floden Elbe. I närheten väntar den omtalade nationalparken Säschische Schweiz där vi planerar att hajka i helgen. Parken nås både från den tyska och den tjeckiska sidan – vi kommer från den tyska sidan och startar vid Kurort Rathen för att sedan fortsätta mot Bastei. Förutom naturvyer kommer vi också satsa på att yoga, cykla, uppleva Dresdens stadsfestival och besöka tyska slott (bland annat Schloss Moritzburg). Vårt fokus på den här Tysklandsresan kommer med andra ord att ligga på secondary cities och aktivt resande.

mot Dresden

Häng med oss på Instagram under @attresapodden, @resfredag och @livetfrandenljusasidan.se nu i helgen så lovar vi att hålla er uppdaterade om vad Dresden och dess omgivningar har att erbjuda. Inom några veckor kommer ni dessutom att få höra mer om vår resa till Dresden i ett rykande färskt podcastavsnitt.

Läs mer hos Annika: Planering och fundering(ar) inför min resa till Dresden

Läs mer hos Lisa: Tyskland och jag – om långvarig relation och en stundande Dresden-resa


Omslagsfoto från Unsplash. 

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]