bilsemester sverige

Bilsemester i Sverige: 5 tips på destinationer

Inlägg i betalt samarbete med Bildeve.se

Bilsemester i Sverige – 5 tips på destinationer från söder till norr!

Sommaren närmar sig, och det googlas för fullt om tips på lämpliga destinationer inför semester och ledighet. Efter ett par års pandemi verkar det som att många fortfarande föredrar att ta bilen framför andra färdmedel för att utforska mer av Sverige.

Är du en av alla som planerar för kommande bilsemester i Sverige? Här är fem lämpliga tips på svenska destinationer från söder till norr. Trevlig resa!

helsingborg

Funderar du på att köpa, sälja eller hyra bil inför resan kan vi tipsa om vår samarbetspartner Bildeve. Bildeve, som grundades redan 1920, är en välrenommerad aktör i bilbranschen. I butiken i Helsingborg finns även bilbarnstolar och hundboxar, du kan i butiken också få hjälp med val av laddbox.

Bilsemester i Sverige – 5 tips på destinationer från söder till norr!

#1. Helsingborg och Kullahalvön

helsingborg1

Vill du åt Sveriges version av rivieran ska du styra bilen mot Helsingborg i Skåne! Här finns fullt med schysta restauranger, bra kulturliv och vita stränder mitt i staden. Om du tröttnar på stadslivet kan du istället ta bilen vidare mot den närliggande Kullahalvön. Här väntar storslagen natur, bra vandringsmöjligheter och fina utsiktsplatser.

Läs mer: Resa till Helsingborg och Kullahalvön

#2. Blekinge

blekinge

Blekinge är något av en doldis i semestersammanhang, men förtjänar definitivt mer uppmärksamhet! Det här området i Sveriges sydöstra hörn erbjuder en lockande skärgård, vackra städer och möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Som några av höjdpunkterna kan nämnas Marinmuseum i Blekinge, Ronneby Brunnspark och en utflykt till Hanö.

Läs mer: Semester i Blekinge – guide med tips för en lyckad resa

#3. Bohuslän

grundsund

Bohuslän är en klassiker när det nalkas roadtrip. Här kan du köra längs ett pärlband med vackra kustsamhällen och spendera dagarna med att fiska krabbor, bada från klipporna och frossa i räkmackor av bästa kvalitet. Vill du ha konkreta exempel på platser att vackra platser att besöka kan Grundsund, Fiskebäckskil och Tjörn rekommenderas lite extra.

Läs mer: Semester västkusten – 19 tips på saker att se och göra

#4. Norrköping med omnejd

norrköping

Östergötland är ett utmärkt val för bilsemestern. Med basen från förslagsvis Norrköping kan du få det bästa av alla världar. Inne i centrum finns högklassiga museum, bra restauranger och mysiga glasshak. Tar du sedan bilen ut från staden väntar riktigt fin natur i Kolmårdenområdet, ett osedvanligt vackert slott i Finspång – men också badvänliga sjöar i närheten.

Läs mer: Resa till Norrköping med omnejd – svenska semestertips för familjen!

#5. Östersund

östersund

Är du nyfiken på semester högre upp i landet kan Östersund vara ett utmärkt alternativ – här finns en uppsjö av aktiviteter att göra under sommartid. Några exempel är vattensport i Surfbukten, en heldag på Jamtli (Östersunds svar på Skansen) och fina promenadstråk på Andersön. Längtar du efter vattenfall kan du åka vidare mot Ronja Rövardotters Ristafallen, eller mäktiga Tännforsen.

Läs mer: Att göra i Östersund under sommartid


Inlägg i betalt samarbete med Bildeve.se

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Följ Att resa-podden genom länkarna nedan

Att resa-podden

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]